Joÿ - Bas-Armagnac Confidence 7 år 100% Folles Blan

Armagnac
Joÿ - Bas-Armagnac Confidence 7 år 100% Folles Blan
589,00 kr.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
Find den i din specialbutikBrødrene Gessler har lavet denne 100% Folle Blance baserede armagnac. Det er en stor sjældenhed.

Folle Blance druen indgår som en lille, men vigtig bestandel i armagnac. Størstedelen er baseret på Uni Blanc druen. Men Folle Blance druen bidrager med frugtsmag og gør drikken tør som modvægt til det søde og syrlige.

Det er svært at høste Folle Blance - og høst udbyttet er højest det halve af udbyttet af Uni Blance druen - og det kun i bedste fald. Der findes stort set ikke andre armagnac der er baseret på en 100% Folle Blance. Det er en drue sort som ikke bruges til vinproduktion - derfor produceres der ikke så meget. Men huset Jöy - ejet af brødrene Gessler - har altså lavet denne 7 årige Confidence - baseret på 100% Folle Blance. Den er lagret i ny eg.

Hvis vi skal give et billede, som vi forstår, kan vi sammenligne Folle Blance med single malt whiskyen i en blend. Den giver karakteren - og er den dyre del af en blend. Jo mere single malt - jo bedre smag og karakter. Men også jo dyrere. Her er altså en armagnac som består af det vi kan kalde "The Cream of Armagnac".

Næsen er rund, kompleks og dog afdæmpet.

Smagen er fyldig og kraftig. Ret så krydret. Nærmest bourbon og Rye agtig med en eftersmag, der fader langsomt og behagelig ud.

Varenummer: arma1396 - Kategori: . Brand: Joÿ - Bas-Armagnac
NavnJoÿ - Bas-Armagnac Confidence 7 år 100% Folles Blan
Varenummerarma1396
Vejledende udsalgspris inkl. moms589,00 kr.
Alkoholprocent42.00
Volume0.50
OprindelseslandFrankrig