Joÿ - Bas-Armagnac Confidence 7 år 100% Folles Blan

Joÿ - Bas-Armagnac Confidence 7 år 100% Folles Blan


Brødrene Gessler har lavet denne 100% Folle Blance baserede armagnac. Det er en stor sjældenhed.

Folle Blance druen indgår som en lille, men vigtig bestandel i armagnac. Størstedelen er baseret på Uni Blanc druen. Men Folle Blance druen bidrager med frugtsmag og gør drikken tør som modvægt til det søde og syrlige.

Det er svært at høste Folle Blance - og høst udbyttet er højest det halve af udbyttet af Uni Blance druen - og det kun i bedste fald. Der findes stort set ikke andre armagnac der er baseret på en 100% Folle Blance. Det er en drue sort som ikke bruges til vinproduktion - derfor produceres der ikke så meget. Men huset Jöy - ejet af brødrene Gessler - har altså lavet denne 7 årige Confidence - baseret på 100% Folle Blance. Den er lagret i ny eg.

Hvis vi skal give et billede, som vi forstår, kan vi sammenligne Folle Blance med single malt whiskyen i en blend. Den giver karakteren - og er den dyre del af en blend. Jo mere single malt - jo bedre smag og karakter. Men også jo dyrere. Her er altså en armagnac som består af det vi kan kalde "The Cream of Armagnac".

Næsen er rund, kompleks og dog afdæmpet.

Smagen er fyldig og kraftig. Ret så krydret. Nærmest bourbon og Rye agtig med en eftersmag, der fader langsomt og behagelig ud.

Billede på vej...
Joÿ - Bas-Armagnac Confidence 7 år 100% Folles Blan

Produktdata

Varenummerarma1396
Alkoholprocent42.00
Volume0.50
OprindelseslandFrankrig
Mac Y A/S

Søndergade 52 Frederiks
DK – 7470 Karup J

+45 8688 1998
whisky@macy.dk
Mac Y Gazellevirksomhed

     Se vores kontrol rapporter

© Mac Y A/S 2020