Destilleriet ligger i Tel Aviv, og er et ganske ungt, urbant destilleri. Ligesom mange andre unge destillerier har eksperimentering og nyskabelse været i højsædet, med det mål at kunne lave whisky, der allerede i en meget ung alder besidder mange nuancer og stor dybde.
Særligt to ting har været med til at adskille M&H fra andre nye destillerier: den første er, at de har haft whiskylegenden Dr. Jim Swan med som konsulent; den anden er klimaet; for i modsætning til Irland og Skotland har Israel et middelhavsklima med godt 300 dages sol om året. Det resulterer i, at whiskyen modnes hurtigt men yndefuldt. Samtidigt resulterer det også i en smag, der er distinkt fra den man finder hos whisky, der har været lagret i Nordeuropa.
Navnet M&H kommer fra udtrykket ”Milk and Honey” (Overs. ”Mælk og Honning”), der stammer fra 2. Mosebog, hvor Israel beskrives som ”et land, der flyder med mælk og honning”.