Mac Y Logo

Velkommen til Mac Y

For at benytte www.macy.dk skal du være over 18 år.

18 års grænse

Er du over 18 år?

Cú Dhub Black Whisky

Cú Dhub er lavet til minde af en legende fra The Forest of Gaick. En vandrehistorie fra det skotske højland, som de barske skotter gerne og med stolthed fortæller, endda også for børn!

Legenden om Laggans Heks, der havde et hjerte, lige så sort som Cú Dhub Whisky, handler om en kone, der blev forført af djævelen selv. Hun levede et dobbeltliv som kone og Laggans Heks, uden at nogen vidste det. Som heks havde hun mange gode mænds død på sin samvittighed – en af ​​dem var den ædle MacGillichallum fra Razay.

Legenden fortæller, at samme nat, som MacGillichallum bliver dræbt, sidder hans ven i sin hytte i Gaicks Forrest sammen med hans to sorte hunde. Heksen har også tænkt sig at dræbe vennen. Hun kommer til hytten i form af en kat, der ser ud til at have behov for husly. Ved ilden begynder katten at indtage heksens skikkelse og et udseende, som vennen genkender som konen fra Laggan. Havde det ikke været for de to sorte hunde, ville planen formentlig lykkedes. Hundene kæmper mod heksen, der flygter med hundene efter sig. De kommer langt om længe tilbage til hytten, blødende og udmattede af kampen.

Vennen går til Laggans hus, hvor han ser alle naboer vågen over konen på hendes dødsleje. Han ved at konen og heksen er samme person, og afslører hende ved at fjerne dynen der skjuler sårene fra hundene. Hun indrømmer, inden hun dør i smerter.

Samtidig er en rejsende på vej hjem gennem skoven. Han møder en desperat kvinde i sort, der er på vej til kirkegården i Dalarossie. Senere løber to sorte hunde forbi ham, og kort tid efter møder han en sort rytter på en sort hest, der spørger, om han har set en kvinde i sort, samt to sorte hunde. Den rejsende svarer og fortsætter på sin vej. Inden han når hjem, møder han endnu en gang den sorte rytter. Nu med kvinden i sort, hængende på sin sadelbue med den ene hund bidende i låret og den anden i brystet. Den sorte rytter fortæller, hvordan han de fangede kvinden lige inden hun nåede ind på kirkegården.
Den rejsende hører senere om konens skæbne og forstår, at kvinden, han mødte i skoven, faktisk var hendes hekseånd, der forsøgte at redde sig selv fra det onde ved at trænge ind til kirkegården i Dalarossie – et sted så helligt, at en heks straks frigøres fra hendes bånd til Djævelen selv, bare hun kommer derind. Men desværre eller heldigvis, kom konen for sent og blev hentet hjem af djævelen selv.

En legende, måske ikke for børn, men ikke desto mindre så sand som Cú Dhub whisky er sort!


Sortering navn: Sortering pris:
Visning:


Cu Dhub Black Blended Malt Scotch Whisky Batch no. 1
Varenummer: bmal5186
Volume: 0.70 l.
Vejl. udsalgspris inkl. moms.
399,00 kr.
Ingen varer at vise