Selv om der er tale om en blend, kan man godt fornemme Highland-karakteren. Der lægges kraftigt ud med en fyldig duft af krydderier og ristet malt, næsten kaffeagtig. Tilsvarende i smagen, hvor der virkelig lægges fra land med en fed og olieret mundfornemmelse, med tydelige maltnoter, let røg og krydret sødme, der går over og bliver helt honningagtig. Sødmen bevares i eftersmagen, der slutter blødt og behageligt, og i perfekt balance – præcis det man ønsker af en god blended Scotch.
Producent:
Om dagens producent, Ben Nevis Distillery, er der mange historier at fortælle. Det ligger i et af Skotlands mest turistbefærdede områder udenfor storbyerne, i naturskønne omgivelser nær Fort William. En af områdets store attraktioner er netop Ben Nevis. Ikke kun destilleriet, men også bjerget Ben Nevis, der er Storbritanniens højeste bjerg. Her kan man opleve de mere barske sider af den skotske natur. Man kan ankomme til området i højt solskinsvejr og stå og nyde udsigten til toppen af bjerget, for bare et kvarter senere at se det hele indhyllet i tåge, så man ikke engang kan se halvt op af bjergsiden. Står man deroppe er det knapt så dramatisk som det ser ud nedefra – og hvis man har de tilbøjeligheder og en god fysik, så er det en anbefaling værd, at tage turen til toppen og ned igen. Destilleriet har også en interessant historie. Det er i dag japanskejet, af Asahi Brewers, der ud over et stort ølmærke også ejer whiskymærkerne Nikka og Yamazaki. Længere tilbage var Ben Nevis Distillery et af de få destillerier i Skotland, der kunne producere en Single Blend – altså en whisky, hvor alt indholdet – både grain- og maltwhisky – stammede fra et og samme destilleri. Den tid er desværre forbi, for det var fantastisk whisky. Det håber vi også du synes dagens dram er.